Hoe dan?

Kennis + klanten = kansen!

Door het toekennen van een economische functie aan het circa zeven hectare grote gebied wordt een nieuwe toekomst voor het monument veiliggesteld. De ‘hardware’ van Brainwierde Weiwerd is al min of meer gereed. Nu is het zaak om ook de ‘software’ tot ontwikkeling te brengen. Aan kansen en mogelijkheden geen gebrek.

Je moet kennis delen om het te vermenigvuldigen. Van en met elkaar leren, ontdekken wat organisaties verbindt en optimaal gebruikmaken van elkaars kennis, inventiviteit en creativiteit. Vanuit die gedachte transformeert Groningen Seaports het voormalige wierdedorp Weiwerd tot een kennisintensief bedrijvenpark. Succesvolle organisaties van de toekomst zijn tenslotte organisaties die in staat zijn om steeds weer vanuit synergie vernieuwing te creëren. Ze zien dat de kennis en kwaliteiten van andere bedrijven hun eigen sterke punten aanvullen. Resultaat: een krachtige voedingsbodem om te innoveren, samenhangende producten of diensten te ontwikkelen en een sterkere keten te vormen. En dat is precies wat Brainwierde Weiwerd beoogt.

Brainwierde Weiwerd biedt ruimte aan ondernemers die over de grenzen van hun eigen organisatie heen kijken. Aan kennisintensieve bedrijven die in oplossingen denken en affiniteit hebben met de topsectoren energie, chemie, agribusiness, recycling en waste management en logistiek. Denk aan advies- en onderzoeksbureaus, laboratoria, testcentra en ingenieursbureaus. Op historische gronden ontstaan voor hen aantrekkelijke kansen om projecten op te schalen, netwerken te ontwikkelen en te participeren in industriële clusters.

CREËER HIER TOEKOMST


ANNELOES NOORDHOFF
Bedrijventerrein Weiwerd
E-mail: a.noordhoff@groningen-seaports.com
Telefoon: +31 (0)6 11 21 27 03